הפעילות של חברי הבד"ץ מתקיימת למעשה בכל שעות היממה במהלך כל השנה. זו אחריות כבדה המוטלת עליהם.
בשלב המעשי, כאשר מתקבל מפעל לכשרותנו, חברי הבד"ץ או לכל הפחות אחד מאתנו יורד לשטח, בודק את המפעל ומנסה להכיר את צורת העבודה, ולאחר מכן בודקים את רשימת חומרי הגלם והשאלות, ורק לאחר שיש את כל הפרטים חברי הבד"ץ יושבים להחליט אם לקבל על עצמם לתת פיקוח כשרות על המקום. לאחר מכן ממשיך הליווי הסדיר, של שליחת וקבלת השאלות מהשטח: הדיווחים זורמים אל חברי הבד"ץ וההכרעות נשלחות חזרה אל השטח.