לקראת ט"ו בשבט: רבני בד"ץ שארית ישראל בהנחיות לציבור בנושא תפוח עץ ותות שדה

רבני בד”ץ שארית ישראל יוצאים לקראת ט”ו בשבט בהנחיות ברורות לציבור, אודות השימוש בתפוחי עץ ובתותי שדה.

במכתב שיצא מטעם הבד”ץ נכתב:

בהוראת חברי הבד”ץ שליט”א, הננו להביא לידיעת הציבור, כי תפוחי העץ בכשרות הבד”ץ המיובאים מחו”ל הנמכרים בחנויות שבכשרותינו, שמצופים בציפוי מבריק (דונג)

חובה לקלוף את התפוחים לפני השימוש!

כמו”כ הרינו להביא לציבור את הוראות השימוש בתות שדה טרי הנמכר בחנויות.

לאכילה:

1. להוריד 1 מ”מ עם העלה

2. לקלוף את כל הקליפה האדומה

3. לשטוף היטב תחת זרם מים

לטחינה / בישול:

1. להוריד 1 מ”מ עם העלה

2. להשרות במשך 3 דק’ ולשטוף היטב

3. לחזור על הפעולה ג’ פעמים


תות שדה [טרי] שבכשרותנו תחת המותג “ירק מהדרין”, הינו מגידול מיוחד וניתן לאוכלו לאחר שטיפה. ועל כל אריזה חובה להופיע חותם הכשרות.

מעונינים להצטרף לגלאט!

הצטרף לניוזלטר ‘גלאט’ – מדריך הכשרות החודשי מבד”ץ “שארית ישראל” במתכונת דיגיטלית ישירות אליכם למייל