הבעיה קיימת בתחומים רבים:
התחום הראשון והחמור ביותר, הוא תחום המסעדות, האולמות, הקייטרינגים ומטבחים תעשייתיים וציבוריים. רבים מהם סומכים בעיניים עצומות על חותמת הכשרות שעל אריזת הדג, ואין טורחים כלל לבדוק כל דג שאכן ניכרים עליו סימני הכשרות.
בשירותי קייטרינג רבים מצוי שגויים לוקחים דגים מהחבילה שהגיעה מסין, פורסים ומכינים אותם לבישול, ואף יהודי לא ראה את הדג מאז שיצא מהים עד שהגיע לצלחת. באופן זה נמצא כי אנו נכשלים באופן קרוב לודאי באכילת דג שלא הוכרו עליו סימני הכשרות שעליו, שעל פי המתבאר בגמרא ובשו"ע, אין זה נחשב בחזקת דג כשר.
התחום השני הוא התחום הביתי, והוא מתחלק לשנים.
א. האם באמת כל אחד מאיתנו מודע לצורך לבדוק את סימני הדגים? האם אפשר לסמוך על כך שבכל בית יהודי אכן בודקים את סימני הטהרה של הדגים?
ב. האם בפועל ניתן לבדוק בבדיקה ביתית פשוטה את סימני הטהרה?
ובכן, ברוב הדגים המגיעים עם העור על חתיכות הפילה, אכן ניתן לראות עדיין שאריות קשקשים ועל פיהם לבד ניתן לסמוך לכתחילה על כשרות הדג. אולם מאידך ישנם דגים, למשל דג אמנון (מושט) וטונה בשימורים, המגיעים לשיווק כשהם מנוקים לגמרי מהקשקשים, ובהם באמת לעיתים קשה מאד לבדוק את סימני הטהרה.
לסיכום נקודה זו, נשאל: האם אפשר לתת הכשר "למהדרין" על דבר שלא לכל הדעות אפשר להכשיר למאכל? התשובה היא פשוטה לכל בר דעת.